Zoeken naar nederlandse artiesten jaren 60

nederlandse artiesten jaren 60  
40 Hollandse hits uit de 60er jaren; vol.3 Muziekweb.
Cabaret koppelt het vaak kritische luisterlied aan humoristische conferences. Vanaf de jaren tachtig is het vooral na baanbrekend werk van Doe Maar ook voor popgroepen normaal om in het Nederlands te zingen. In de 21e eeuw bedienen de bestverkopende Nederlandse artiesten zich van hun eigen taal.
Hits jaren 60: 1962 Hits 1962.
We denekna an artiesten zoals Elvis Presley, maar ook Fats Dominos en Chubby Checker staan in ons geheugen en horen we nog steeds met heel veel plezier. Artiesten kort uitgelicht. Chubby Checker is een Amerikaanse zanger, geboren in 1941. Zijn echte naam is Ernest Evans. Zijn grote succes kwam in 1958, toen hij het nummer The Twist opnam. Hier hoorde een leuk dansje bij. Het liedje werd later opnieuw een paar keer een hit, waaronder meermaals in de jaren zestig. Ook in 1988 werd het nummer succesvol, want toen werd er een mix gemaakt met de Fat Boys. Robertino is een Italiaanse zanger, geboren in 1947. Hij was vooral bekend in zijn tienerjaren, waarin hij veel verschillende hits scoorde. Zijn fantastische stem werd over de hele wereld ontdekt. Helaas duurde zijn succes niet heel lang. Na de puberteit veranderde zijn stem, waardoor mensen minder geïnteresseerd raakten in zijn liedjes. Zangeres zonder naam. De Zangeres Zonder Naam was een Nederlandse zangeres, geboren in 1919.
Toen Was Muziek Heel Gewoon Verschillende Nederlandse artiesten Sam Sam Music.
MP3 Digital Albums Toen Was Muziek Heel Gewoon Verschillende Nederlandse artiesten. Toen Was Muziek Heel Gewoon Verschillende Nederlandse artiesten. Productnr: Rarity 302010. Toevoegen aan boodschappenlijst. Werkelijk een heerlijk en nostalgisch verzamel album met 33 van de beste Nederlandstalige liedjes uit de jaren 50 en 60.
Nederlandstalige hits uit de jaren 60 Muziekweb.
Vanaf de jaren tachtig is het vooral na baanbrekend werk van Doe Maar ook voor popgroepen normaal om in het Nederlands te zingen. In de 21e eeuw bedienen de bestverkopende Nederlandse artiesten zich van hun eigen taal. Artiest Ria Valk.
Muziek Nederlands 1950-1959.jouwweb.nl.
De eerste Nederlandse artiest die veel platen verkoopt is Eddy Christiani. Andere populaire artiesten waren o.a. Bob Scholte, Max van Praag, Willy Alberti en de Skymasters. Halverwege de jaren vijftig doet ook het levenslied het goed, enkele voorbeelden zijn Johnny Jordaan, de Zangeres Zonder Naam en de Straatzangeres. De lichte muziek van vrolijke liedjes zijn ook geliefd bij het Nederlandse publiek. Ook duos doen het goed zoals o.a. Helma en Selma, de Selveras en de Spelbrekers. In België waren vooral Bobbejaan Schoepen o.a." Café zonder bier" Engelse versie en Rocco Granata populair o.a" Marina." Enkele populaire zangers. Bob Scholte 1902 1983. Bob Scholte was een Joods-Nederlandse zanger.
HITS ALLER TIJDEN.
Top 100 Nederlandse lied. Radio 2 17 maart 2006. Boudewijn de Groot. Ramses Shaffy Liesbeth List. Over de muur. Frank Boeijen Groep. Laat me alleen. Zeg me dat het niet zo is. Frank Boeijen Groep. Stil in mij. Van Dik Hout.
SeniorPlaza Jaren 60 en 70 SeniorPlaza.
Hij stapt in een productiefirma met anderen en scoort met uiteenlopende artiesten van Bonnie St Claire tot Johan Cruyff. In 1989 wordt Kom Van Dat Dak Af voor de vierde keer een hit, nu echter in rapbewerking met Mc Miker G and D.J. Boudewijn de Groot Lennaert Nijgh. Boudewijn de Groot ontmoet Lennaert Nijgh op het Haarlemse Coornhert Lyceum. Beïnvloed door Jaques Brell, maar vooral door Jaap Fischer, beginnen ze samen liedjes te maken. In oktober 1965 heeft Boudewijn de Groot zijn eerste hit met het nummer, Een Meisje Van Zestien, een door Lennaert Nijgh gemaakte versie van Un Enfant, gezongen door Charles Aznavour. Al snel groeit Boudewijn de Groot uit tot Nederlands populairste liedjeszanger. Met Welterusten Meneer De President, 1966, verwerft hij het predicaat protest zanger, waar hij zelf niet zo gelukkig mee is maar dat hem nog vele jaren zal achtervolgen.
Nederlandstalige Nederlandstalige covers: covers: covers. covers.
Ook de Franse zanger Charles Aznavour bleef in de jaren 60 en 70 niet onopgemerkt want zijn plaat Une Enfant in 1965 werd door Boudewijn de Groot in het Nederlands vertaald en kreeg een hit met Een Meisje van Zestien. In 1973 maakt de Italiaanse zangeres en actrice Dalida een duet met de Franse zanger Alain Delon dat Paroles, Paroles heet, Paul de Leeuw doet in 1992 samen met Willeke Alberti een duet en maakt van dit nummer Gebabbel. Dat de Nederlandse artiesten gek zijn op nummers jatten van Italiaandse en Franse artiesten is wel gebleken, zo ook de uit 1964 afkomstige La Montagne van de Franse zanger Jean Ferret waarvan Wim Sonneveld in 1965 Het Dorp zongt.
Nederlandstalige muziek: een rijke geschiedenis van verschillende genres IsGeschiedenis.
Nederlandse artiesten speelden daarop in. Een van de eerste grote Hollandse rock-n-roll hits was Kom van dat dak af van Peter Koelewijn. Zoals hierboven al gezegd was popmuziek tijdsafhankelijk, het bleef dus niet alleen bij rock. In de jaren die volgden kwam er ook aandacht voor punkmuziek, discomuziek en andere soorten muziek. Een van de bekendste nederpop bandjes is waarschijnlijk Doe Maar, die zorgde voor een heropleving van de nederpop in de jaren 80. Nederhop is een genre die Nederlandstalige rap en hiphop vertolkt. Eind jaren 70 begin/jaren 80 werd rap en hiphop in de Verenigde Staten enorm populair.

Contacteer ons

nederlandse artiesten jaren 70
populaire nederlandse artiesten
nederlandse artiesten jaren 60
nederlandse kleinkunst artiesten
beste nederlandse artiesten 2016
nederlandse artiesten 2016
lijst nederlandse artiesten
nederlandse artiesten die frans zingen