Meer resultaten voor nederlandse artiesten jaren 70

nederlandse artiesten jaren 70  
40 Hollandse hits uit de 70er jaren; vol.1 Muziekweb.
Vanaf de jaren tachtig is het vooral na baanbrekend werk van Doe Maar ook voor popgroepen normaal om in het Nederlands te zingen. In de 21e eeuw bedienen de bestverkopende Nederlandse artiesten zich van hun eigen taal. Rob de Nijs.
Holland hits historie uit de jaren 60, 70 en 80 Muziekweb.
VOF de Kunst is een Nederlandse popgroep met als gezicht en zanger Nol Havens. In de jaren 80 scoorde de groep enkele hits met Nederlandstalige popsongs, later ging de groep zich vooral toeleggen op het zingen van kinderliedjes. VOF de Kunst werd opgericht in 1983 in Tilburg. De groep begon met twaalf leden. Hun eerste single Suzanne werd direct een nummer 1-hit in de Nationale Hitparade, overigens niet in de Top 40. Het nummer werd vertaald en uitgebracht in enkele. John Spencer, pseudoniem van Henk van Broekhoven Tilburg, 10 maart 1945 is een Nederlands zanger, tekstschrijver en diskjockey. Zanger/gitarist Henk van Broekhoven formeert in 1958 zijn eerste groep The Dynamic Rockers. Dit Tilburgse kwartet speelt voornamelijk bekende hits van andere artiesten na.
Nederlandse artiesten alle zangers van a tot z nederlandstalige ringtones.
Nederlandse Artiesten, van A tot Z. zangers, zangeressen, dansers, nederlandse hits, piraten hits, radio, nl, zingen, muziek, artiesten, entertaiment. Opgelet: kan even duren voordat alle links van A tot Z geladen zijn! A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z.
Jaren 80 Muziek De beste nederlandstalige nummers uit de jaren 80.
De beste nederlandstalige nummers uit de jaren 80. Je Loog Tegen Mij. Een Beetje Verliefd. Ik Lig Op M'n' Kussen Stil Te Dromen. t Is Moeilijk Bescheiden Te Blijven. Danny De Munk. Ik Voel Me Zo Verdomd Alleen. Waarom Fluister Ik Je Naam Nog. Ik Weet Niet Hoe. Hans De Booy. Een Beetje Van Dit. Frans Peters en Het Sterrenteam. Het Grote Reclamelied. Rene Froger Het Goede Doel. Alles Kan Een Mens Gelukkig Maken. De Nederlandse Sterre Die Viere Carnaval.
Nederlandstalige hits uit de jaren 70 Muziekweb.
Vanaf de jaren tachtig is het vooral na baanbrekend werk van Doe Maar ook voor popgroepen normaal om in het Nederlands te zingen. In de 21e eeuw bedienen de bestverkopende Nederlandse artiesten zich van hun eigen taal. Artiest Corry de Rekels.
Muziek Jaren 80 Nederlands Jaren 80.
Rubberen Robbie De nederlandse sterre die strale overal 1981. The Shorts Comment ça va 1983. Vind ik leuk.: Zoeken naar: Zoeken. Aardbevingen Jaren 80. ABC Afterschool Specials. Autos Jaren 80. Auto-Trein Ongelukken jaren 80. Belangrijk nieuws jaren 80. Branden Jaren 80.
De Wereld Draait Door Mini college van Leo Blokhuis: De Nederlandse hippie.
Maar hoe zit het eigenlijk met de hippie artiesten, muziek en cultuur uit de jaren 60 en 70 in ons land? We belden met Leo Blokhuis. Het Holland Pop Festival in het Kralingse bos, 1970. Het festival was een antwoord op het legendarische Woodstock uit 1969. Leo, wat is een hippie? Hippies associeer ik uiteraard met flower power, met de pacifistische beweging, love, peace and understanding; het Woodstock-gevoel. Het heeft allemaal iets vriendelijks, iets lieflijks en men zou nu misschien kunnen zeggen: iets naïefs. Hippies maken muziek bij het Nationaal Monument op de Dam, Amsterdam, 3 mei 1972. Foto: Rob Croes. Wie waren dé Nederlandse hippie-artiesten? Als je het dan over dé Nederlandse hippie-artiest hebt, spreek je volgens mij over Armand. Van nummers als Ben ik te min en Blommenkinders. Dat laatste liedje is natuurlijk precies wat de hippies waren. Op 20 mei 2015 speelde The Kik en Armand het nummer Ben ik te min bij ons in de studio.
SeniorPlaza Jaren 60 en 70 SeniorPlaza.
Hij stapt in een productiefirma met anderen en scoort met uiteenlopende artiesten van Bonnie St Claire tot Johan Cruyff. In 1989 wordt Kom Van Dat Dak Af voor de vierde keer een hit, nu echter in rapbewerking met Mc Miker G and D.J. Boudewijn de Groot Lennaert Nijgh. Boudewijn de Groot ontmoet Lennaert Nijgh op het Haarlemse Coornhert Lyceum. Beïnvloed door Jaques Brell, maar vooral door Jaap Fischer, beginnen ze samen liedjes te maken. In oktober 1965 heeft Boudewijn de Groot zijn eerste hit met het nummer, Een Meisje Van Zestien, een door Lennaert Nijgh gemaakte versie van Un Enfant, gezongen door Charles Aznavour. Al snel groeit Boudewijn de Groot uit tot Nederlands populairste liedjeszanger. Met Welterusten Meneer De President, 1966, verwerft hij het predicaat protest zanger, waar hij zelf niet zo gelukkig mee is maar dat hem nog vele jaren zal achtervolgen.
Nederlandse Zangers Geboortedatum Geboorteplaats.
Instrument: gitaar, piano. Discipline: zanger, liedjesmaker. Nederlandstalige singer songwriter die ook liedjes in het Afrikaans zingt en vooral bekend is geworden met het nummer Papa 1991. Bijnaam: Rock n Roll Junkie. Geboortedatum: 5 november 1946. Geboorteplaats: Zwolle, Overijssel. Overleden op: 11 juli 2001, 1328, uur. Sterfplaats: Hilton Hotel, Amsterdam. Doodsoorzaak: zelfmoord door van het Hilton Hotel te springen. Discipline: zanger, liedjesmaker, pianist, kunstschilder, tekenaar. Groep: Herman Brood and His Wild Romance. Cuby and the Blizzards. Rockzanger, pianist en beeldend kunstenaar. Xander de Buisonjé. Volledige naam: Alexander Serge de Buisonjé. Geboortedatum: 19 juli 1973. Geboorteplaats: Voorburg, Zuid-Holland. Discipline: zanger, pianist, TV-presentator. Nederlandstalige en Engelstalige popzanger en tv-presentator die ook bekend is als presentator van Vrienden van Amstel. Geboortedatum: 4 juni 1979. Geboorteplaats: Haarlem, Noord-Holland. Discipline: zanger, songwriter. Soulzanger en songwriter. Echte naam: Wouter Otto Levenbach. Geboortedatum: 4 mei 1944. Geboorteplaats: Amsterdam, Noord-Holland. Discipline: zanger, chansonnier. Nederlandse chansonnier die vooral bekend is geworden met zijn nummer één hit Dansez maintenant 1975.

Contacteer ons

nederlandse artiesten jaren 70
populaire nederlandse artiesten
nederlandse artiesten jaren 60
nederlandse kleinkunst artiesten
beste nederlandse artiesten 2016
nederlandse artiesten 2016
lijst nederlandse artiesten
nederlandse artiesten die frans zingen